Skip to content

David Lewis Gallery

David Lewis Gallery began a new public-facing chapter with its move into a two-story, street-level space on Walker Street. 92 feet in length and 16 feet in height, the gallery’s new space presented a challenge in its tall and skinny proportions, requiring a subdivision into more square-like spaces to view art.
BoND introduced two new partitions in the space, built as solid surfaces up to a height of 11 feet and translucent above, using sheets of opal polycarbonate. A continuous lighting field of fluorescent lights emphasized a new height datum in the space, matching that of the walls at 11 feet above the ground. Sticking to a minimal material palette, BoND design a custom reception desk made of stainless steel that was manufactured in nearby Chinatown, as well as a wood-top table for the viewing room in the back of the gallery.

Team
Noam Dvir, Daniel Rauchwerger, Massimiliano Malago
Location
TriBeCa, New York City
Photography
BOND, David Lewis
Furniture
BOND, Vitsoe