Skip to content

Chelsea Apartment

In the Manhattan neighborhood of Chelsea, we transformed a dark and divided apartment into a bright, loft-like space. The apartment’s original layout was typical to many prewar apartments in New York; it was divided into three distinct sections: a living room, a bedroom, and a closed-off corridor connecting the two – which housed the kitchen and the bathroom. We removed these partitions to create one continuous space, celebrating the apartment’s elongated proportions and maximizing the illusion of depth. The renovation created a clear distinction between the western wall – along which the apartment’s utilities, services and hardware are located – and the eastern wall, which was left blank to provide room for art display.

Our design makes use of custom design details combined with off-the-shelf products. The fireplace, for example, is an original (and functioning) fixture of the apartment. Its brick core was wrapped by a cut-and-folded sheet made of stainless steel, which we commissioned at a local workshop in Chinatown, giving the room a contemporary edge.

Team
Noam Dvir, Daniel Rauchwerger
Location
Chelsea, New York City
Photography
Eric Petschek
Furniture
BOND Custom, Fritz Hansen